Werkwijze

Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?

Counselling en therapie

Ik werk als haptonomisch counsellor en haptotherapeut. Het verschil zit in de diepte van de patronen waar we mee werken. Bij counselling ligt de nadruk op de begeleidende rol: ik voorzie je van advies en loop een stukje met je mee. Bij haptotherapie gaan we een laag dieper en kunnen we ook oude patronen en emoties tegenkomen. Voor allebei deze vormen van begeleiding geldt dat jouw lichaam het antwoord op je eigen vraag al kent.

Hoe ga ik te werk?

Praktisch gezien starten we een haptonomisch traject altijd met een intake. Daarin bespreken we je vraag en werken we die verder uit in haptonomische oefeningen. Een intake duurt 1 tot 3 sessies. In die sessies komen vaak al nieuwe inzichten op. Tijdens en na de intake stemmen we zorgvuldig af of haptonomie/haptotherapie voor jou passend is. Indien nodig kan ik je doorverwijzen naar een andere haptotherapeut of naar andere hulpverleners, als die beter bij je passen. Ik zal daarin altijd transparant zijn.

Tijdens het traject volgen we jouw proces. In de intake bespreken we je doelen en verlangens, daarna stellen we een behandelplan op dat we tussentijds evalueren. Het traject ronden we af wanneer je voldoende bagage hebt om weer zelf op pad te gaan.

Wat kan haptonomie voor jou betekenen?

Grenzen aangeven

Meer balans

(Zelf)acceptatie

Nieuwsgierig?

Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen.

Scroll naar boven