Haptonomie

Wat is het en wat kan het voor jou betekenen?

Wat is haptonomie?

Haptonomie is de leer van het gevoelsleven. Het is de verzameling van kennis en ervaring die de basis vormt van haptotherapie. Bij haptonomische begeleiding maken we gebruik van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking. In een open en veilige verbinding wordt je bevestigd en kun je voelen dat je mag zijn wie je bent. Dat brengt je in contact met je essentie. Zo ervaar je wat jou beweegt en kun je ontdekken welke mogelijkheden je hebt. Je kunt keuzes maken vanuit jezelf en je voelt je vrij om te doen wat bij jou past. Je denken en voelen zijn in balans.

Visie

Elk mens is in beweging en verlangt ernaar om zich te ontwikkelen. Soms zijn er stagnaties in je ontwikkeling, dan ‘loop je vast’. Haptonomische begeleiding brengt je op directe en voelende wijze in contact met je patronen en verlangens. Dat kan transformerend werken. Wanneer je in een oefening bijvoorbeeld voelt hoe bevrijdend het is om duidelijk je grenzen aan te geven, wordt dat in je dagelijks leven steeds gemakkelijker.

Kiezen voor haptonomische begeleiding betekent ervaren dat je mag zijn wie je bent, op jouw manier en op jouw moment. Dat maakt je steeds vrijer om je eigen pad te volgen en je op jouw eigen wijze te verbinden met de mensen om je heen. Haptonomie kan je zo helpen om in vrede met jezelf en de buitenwereld te leven.

Voor wie is haptotherapie?

Haptonomische begeleiding kan je helpen:

Haptonomische counselling is geen vervanging van behandeling door een psycholoog of psychiater. Als er indicaties zijn dat doorverwijzen gewenst is, zal ik dat altijd met je bespreken.

Nieuwsgierig?

Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen.

Scroll naar boven