Over Emma

Alles is hier welkom

Magie

Als klein meisje was ik al bezig om de wereld om me heen te ontrafelen. Ik zoek graag naar patronen en verklaringen en vraag door tot de onderste steen boven ligt. Ik schrik niet van complexiteit, maar mijn gepuzzel was ook een overlevingsstrategie. Haptotherapie bracht me de veiligheid om echt stil te staan bij mezelf. In de stilte en de verbinding met een ander mens ontstond ruimte voor het verdriet dat ik altijd met me meedroeg en kon ik ervaren hoe magisch en simpel het leven was wanneer ik mijn gevoel helemaal durfde toe te laten.

Een eigen kleurenpalet

Mijn filosofie is dat er voor iedereen een plek is in de wereld. Je wandelt je eigen pad en dat gaat het beste als je ervaart dat je helemaal jezelf mag zijn. Toch kom je in het leven soms obstakels tegen die niet vanzelf lijken op te lossen. Op zo’n moment kun je kiezen voor haptonomische begeleiding. Samen met mij kun je voelen wat je nodig hebt om de hobbel te nemen. Zodat je kunt zeggen: alles is hier welkom, ook dit hoort bij mij.

Om je daarbij te ondersteunen gebruik ik – naast haptotherapie – mijn ervaring met meditatie, boeddhisme, taoïsme, tai chi, yoga en sjamanisme. Ik ben opgeleid als neurowetenschapper en combineer mijn persoonlijke ervaringen daarom met spiritualiteit en wetenschap. Op jouw pad kies je zelf uit het palet en leer je om steeds meer je eigen doorvoelde keuzes te maken. Zo kun je écht je eigen weg gaan lopen.

Wat kan haptonomie voor jou betekenen?

Elk mens is in beweging en verlangt ernaar om zich te ontwikkelen. Soms zijn er stagnaties in je ontwikkeling, dan ‘loop je vast’. Haptonomische begeleiding kan bijvoorbeeld helpen bij:

Grenzen aangeven

In contact met jezelf wordt alles helder. Dan voel je wat je nodig hebt en kun je ernaar handelen.

Meer balans

Je hebt denken en voelen met elkaar verbonden en ervaart rust. Je kunt om hulp vragen, steunen en gesteund worden.

(Zelf)acceptatie

Je gevoel niet vermijden maar vol aankijken en doorvoelen: dan ben je helemaal jezelf, met alles wat er is.

Nieuwsgierig?

Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen.

Scroll naar boven